Четвъртък, 21 Юни 2018
Неделино отпразнува 24-ти май - Ден на българската просвета и култура
Сряда, 24 Май 2017 14:37
alt
 
С тържествена програма Неделино отпразнува 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Празникът започна от 10.30 часа с празннично шествие на ученици и учители от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр.Неделино до площада на града. Подготвена бе богата програма, в която участие взеха самодейци при НЧ“Светлина – 1938“, ученици от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, както и деца от подготвителните групи в детските градини.
Кметът на община Неделино г-н Боян Кехайов поздрави всички присъстващи, като им пожела здраве, по-спокойни дни, вдъхновение и ентусиазъм! Да се  съхрани и пренесе в годините пламъка на просвещението, жаждата за знания и стремежа към овладяването на нови научни простори!
Кулминацията на празника беше награждаването с грамоти на изявени учители в областта на образованието в общината, както и на творци и деятели в областта на културата и спорта.
Съгласно Правилник за отличията  на община Неделино с парична награда за цялостен принос бяха наградени колективите на ДГ №1, ДГ“Пролет“, ДГ „Зора“ – с.Средец, НЧ“Светлина – 1938“, НЧ“Напредък – 1962“ – с.Средец, НЧ“Зора“ – с.Изгрев и СК“ДЖУДО“ – гр.Неделино.Повече снимки тук.
 
 
.