Четвъртък, 14 Дек 2017
Неделинският двуглас-дисциплина в музикалната академия в Пловдив!
Сряда, 26 Юли 2017 13:35
dvuglas4 Уникално постижение на кмета! Неделинският двуглас става дисциплина в музикалната академия в Пловдив! Неделинският двуглас ще се изучава на академично ниво. Уникалното в световен мащаб специфично пеене ще бъде най-новата научна дисциплина в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Тя ще се изучава от тази година в АМТИИ, като дори ще бъде част от задължителния държавен изпит за студентите по народно пеене.
dvuglas1
 Добрата новина е плод на инициативата на кмета на Неделино Боян Кехайов за популяризиране на „гордостта на Родопа планина". Дисциплината вече е утвърдена от висшето учебно заведение и влиза в програмата от този септември след проведените разговори между кмета и ректора на Академията, издигаща се над Античния театър в Пловдив, проф.академик Милчо Василев.
 
dvuglas3 Боян Кехайов представи Неделинския двуглас на Тринадесетия международен фолклорен семинар, който се провежда в Пловдив. Група от Неделино изнесе единствения концерт в програмата от българска страна пред 100 делегати от цял свят на семенара. Неделинският двуглас бе презентиран по уникален начин пред музикални специалисти от всички континенти.
 
dvuglas2Проф.академик Милчо Василев е председател на журито на Фестивала на неделинския двуглас, който за поредна година ще събере хиляди в родопския град в началото на септември. 
 

Съобщения - Уведомления - Обяви

Дек 06, 2017

Обявление за замяна на недвижими имоти от 06.12.2017 година

Обявление за замяна на недвижими имоти от 06.12.2017 г., касаещо УПИ I - озеленяване, УПИ II - 541 и ПИ… ...[още]
Ное 17, 2017

Уведомление за публично обсъждане на предложение на проект на…

На основание чл.66, ал.1 от ЗМДТ,  и чл.20 от Наредбата на общински съвет Неделино, за  определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на… ...[още]

Времето

ОБЩИНА

Общински съвет

.