Вторник, 17 Окт 2017
Неделинският двуглас-дисциплина в музикалната академия в Пловдив!
Сряда, 26 Юли 2017 13:35
dvuglas4 Уникално постижение на кмета! Неделинският двуглас става дисциплина в музикалната академия в Пловдив! Неделинският двуглас ще се изучава на академично ниво. Уникалното в световен мащаб специфично пеене ще бъде най-новата научна дисциплина в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Тя ще се изучава от тази година в АМТИИ, като дори ще бъде част от задължителния държавен изпит за студентите по народно пеене.
dvuglas1
 Добрата новина е плод на инициативата на кмета на Неделино Боян Кехайов за популяризиране на „гордостта на Родопа планина". Дисциплината вече е утвърдена от висшето учебно заведение и влиза в програмата от този септември след проведените разговори между кмета и ректора на Академията, издигаща се над Античния театър в Пловдив, проф.академик Милчо Василев.
 
dvuglas3 Боян Кехайов представи Неделинския двуглас на Тринадесетия международен фолклорен семинар, който се провежда в Пловдив. Група от Неделино изнесе единствения концерт в програмата от българска страна пред 100 делегати от цял свят на семенара. Неделинският двуглас бе презентиран по уникален начин пред музикални специалисти от всички континенти.
 
dvuglas2Проф.академик Милчо Василев е председател на журито на Фестивала на неделинския двуглас, който за поредна година ще събере хиляди в родопския град в началото на септември. 
 

Съобщения - Уведомления - Обяви

Окт 06, 2017

Съобщение за влошаващи се метереологични условия

По повод постъпило предупреждение в община Неделино от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН Ви уведомяваме за очаквани опасни метеорологични… ...[още]
Окт 06, 2017

Съобщение за продължаване изпълнението на проект

Продължава изпълнението на проект ,,Искрица за независим живот –комплекс от социални и здравни услуги чрез създаване на Център за услуги в домашна среда -… ...[още]

Времето

ОБЩИНА

Общински съвет

.