Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници за трета поредна година се реализира една инициатива, която се превърна в традиция

Днес 23.12.2020 година кмета на община Неделино Боян Кехайов приятно зарадва децата от ДГ „Слънце“ и ДГ „Пролет“ в община Неделино с коледни подаръци.

Чрез община Неделино беше предадено дарение на стойност 10 000 лева от страна на нашия съгражданин и бизнесмен инж. Веселин Георгиев. Дарението включва пособия за игри за всички групи и ел.оборудване, което е от първа необходимост за двете детски градини, както следва:

1.           Хладилник VOX / NF – 3730 IXF – 2 бр.

2.           Пералня  SAMSUNG –  WW 801534 FUNG  – 1 бр.

3.           Прахосмукачка  SAMSUNG –  SC 43 QO – 2 бр.

4.           Сушилня  – 1 бр.

5.           Диспенсъри  ELIT – WDE – 2536 – 8 бр.

6.           Конструктор  в кофа – 10 бр.

7.           Дървен конструктор 31 части – 10 бр.

8.           Интерактивна карта на света – 8 бр.

9.           Килим НСЧ – 8 бр.

10.         Килим азбука – 8 бр.

11.         Ранно обучение игра  – 8 бр.

12.         Статив комбиниран с бяла и черна дъска – 8 бр.

13.         Занимателна игра – подвижна площадка БД – 2 бр.

14.         Подскачащи топки – 8 бр.

15.         Детска кухня – 4 бр.

16.         Количка с продукти – 3 бр.                                   

В приветствието си към педагогическия и непедагогическия персонал, кмета на община Неделино е щастлив да изпълни волята на дарителя и подчерта, че доверието което община Неделино спечели, кара все повече хора да даряват, тъй като са убедени, че волята ще бъде спазена и дарението ще стигне до хората, за които е предназначено. Кмета на община Неделино припомни, че преди няколко дни същият бизнесмен направи дарение за 1855 пенсионера от община Неделино.

Със съдействието на кмета на община Неделино Боян Кехайов, козметична фирма „Рубелла бюти” – гр. Рудозем подари 170 подаръчни комплекта на децата и персонала на двете детски градини в гр. Неделино.

За пореден път  преди коледните празници фирма „Рубелла бюти” – гр. Рудозем, зарадва децата и персонала на детските градини в гр. Неделино. Освен козметични продукти във всеки подаръчен комплект се съдържа и дезинфектант.

 В тази връзка Центъра за обществена подкрепа гр. Неделино  проведе успешна дарителска  кампания от Благотворителния коледен базар в помощ на деца – сираци, които са потребители на ЦОП. Кампанията е организирана от кмета на общината, с участието на екипа на Центъра за обществена подкрепа.

С помощта  на много дарители, които желаят анонимност  беше събрана сумата от  876лв., които се разпределиха  на 6 потребителите на  Центъра за обществена подкрепа.

Даренията бяха връчени лично от кмета на община Неделино- г- н Боян Кехайов на родителите / настойниците  на децата.

Кметът Боян Кехайов изказва сърдечна благодарност към дарителите за проявения жест и отправи пожелания за светли празници,  добро здраве  и дръзновение за благополучни и мирни дни!

Skip to content