Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от Боян Кехайов – кмет на община Неделино по повод 6 септември – Съединението на Княжество България и Източна Румелия

Уважаеми  жители и гости на община Неделино,

Приемете моите най – искрени поздравления по  повод 136 – та годишнина  от   Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

6 септември е историческа дата, която вълнува, обединява и ни кара да сме горди. Тя символизира борбения дух, родолюбие и силата на обединението в името на успеха, с който се поздравяваме днес.

Тази дата обединява в себе си история, настояще и бъдеще. Съединението  е  това, което ни прави силни.

136 години ни делят от едно от най – достойните събития в развитието на българската държава. Обединена България се появява в резултат на дългогодишните усилия духовници, революционери и радетели за независимо Отечество.

В ден като този трябва да отдадем почит на онези българи, които превърнаха мечтите на българския народ в реалност.

Оценявайки Съединението от дистанцията на времето, сме длъжни не само да изтъкваме значението му за развитието на българската държава, но и винаги да помним историческите изводи, наложени от него.

Нека славната история, богатото културно и духовно наследство ни дават самочувствие и чувство на осъзната гордост! Вярвам, че с общи усилия ще продължим да работим за развитие на доброто бъдеще на България.

Пожелавам ви да бъдете здрави и достойни граждани на своята родина и да не забравяме делата на нашите предци, дали живота си, за да я има България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Skip to content