Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от Боян Кехайов – кмет на община Неделино по повод 6 септември – Съединението на Княжество България и Източна Румелия

Уважаеми жители и гости на община Неделино,

Приемете моите най – искрени поздравления по повод 137- та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

6 септември е историческа дата, която вълнува, обединява и ни кара да сме горди. Тя символизира борбения дух, родолюбие и силата на обединението в името на успеха, с който се поздравяваме днес. Тази дата обединява в себе си история, настояще и бъдеще.

137 години ни делят от едно от най – достойните събития в развитието на българската държава. Обединена България се появява в резултат на дългогодишните усилия на духовници, революционери и радетели за независимо Отечество.

В ден като този трябва да отдадем почит на онези българи, които превърнаха мечтите на българския народ в реалност.

Оценявайки Съединението от дистанцията на времето сме длъжни не само да изтъкваме значението му за развитието на българската държава, но и винаги да помним историческите изводи, наложени от него.

Нека славната история, богатото културно и духовно наследство ни дават самочувствие и чувство на осъзната гордост!

Пожелавам ви да бъдете здрави и достойни граждани на своята родина и да не забравяме делата на нашите предци, дали живота си, за да я има България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Skip to content