Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от Драги Цветковски, президент на управителния съвет на Културно артистично дружество „Китка“, Драчево, Скопие, по повод предстоящия 22-ри Национален фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие – Неделино, 1,2 и 3 септември 2023 г.

Уважаеми приятели, уважаеми г-н кмет на град Неделино,

След края на най-вeликолепните и изпълнени с радост празнични дни бихме искали сърдечно да Ви поздравим и да Ви изпратим мощно послание на любов, разбирайки единството на целия свят.

В момента, в който пишем тези думи, навсякъде около нас са спомените и впечатленията от Вашия великолепен миналогодишен фестивал (21-ви Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие), където Неделино беше буквално центърът на световната култура и посланик на идеи за приятелство и уважение между хората (нациите) от всички континенти. Нашите млади танцьори дълго ще помнят изпълненото с цвят и позитивна енергия събитие, което потвърждава верността на думите на кмета на Неделино, че „Фестивалът вече има своята голяма международна тежест“.

С искрена страст и надежда за бъдещо сътрудничество, и да се видим скоро заедно в очакване на Вашата покана, ние Ви поздравяваме с обявяването на датата на провеждане на този вълнуващ празник на фолклора. Приложили сме няколко снимки, които говорят за цялата атмосфера, която извираше по време на Фестивала.

С голямо и дължимо уважение към Вас

Драги Цветковски
Президент на управителния съвет на Културно артистично дружество „Китка“, Драчево, Скопие

ПриложениеПисмо

Skip to content