Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от кмета на община Неделино – Боян Кехайов по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,
ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА НЕДЕЛИНО,

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Това е денят на буквите, на просветата, на духа.

На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий. Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност.

Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

Уважаеми съграждани,

Днешният ден е най-яркото доказателство за стремежа на българите към знание и усъвършенстване. Да си пожелаем да бъдем здрави, да бъдем обединени от каузата за светло бъдеще и единение, да помним историята, традициите и да ги предаваме на поколенията след нас. Да уважаваме учителите, които ни научиха да обичаме всичко българско и родно!

Честит празник скъпи учители, честит празник творци на напредъка, културни дейци и хора на изкуството!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

БОЯН КЕХАЙОВ
Кмет на община Неделино

Skip to content