Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Сайтът на Главна Дирекция “Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, е активен за справки за изборите за народни представители на 2 октомври 2022г., можете да правите такива и чрез мобилен или стационарен телефон

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Уведомяваме Ви, че сайтът на Главна Дирекция “Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, е активен за справки в избирателните списъци за изборите за народни представители на 2 октомври 2022г.

Сайтът може да бъде достъпен на адрес:  https://www.grao.bg/elections/

Чрез интернет страницата:

  • Може да се информирате за секциите и местата на гласуване.
  • Да направите справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване.
  • Да подадете електронно заявление за гласуване по настоящ адрес, ако населеното място на настоящия Ви адрес е различно от населеното място на постоянния Ви адрес, чрез страницата: https://regna.grao.bg/

Активна е и възможността за проверка на избирателна секция чрез мобилен и стационарен телефон:

  • Мобилен: Изпраща се SMS на единен номер 18429 и за трите мобилни оператора (А1, Yettel и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.
  • Стационарен: Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Телефон 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.
Skip to content