Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от кмета на община Неделино – Боян Кехайов по повод Националния празник на Рeпублика България 3 март и 145 години от Освобождението на страната ни от турско робство

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА НЕДЕЛИНО,

За мен е удоволствие да Ви приветствам по повод Националния празник на Рeпублика България 3 март и 145 години от Освобождението на страната ни от турско робство!

Днес отбелязваме най-паметната дата в  българската история – Деня на Освобождението от османско владичество. Националният празник е ден, в който оценяваме свободата си повече от всякога и осъзнаваме, че тя не е даденост. Ден, в който поглеждаме назад към възкресението на народа и подвига на предците ни, чиито идеал е бил свободата.

Несломимият и свободолюбив дух не позволяват на българите да се пречупят дори и в най-мрачните времена. И именно, когато е най-тъмно, изгрява образът на Апостола на свободата, на хилядите знайни и незнайни герои, опълченци и бойци.

Днес ние се прекланяме пред паметта и делото на хилядите герои, които дадоха живота си за свободата и независимостта на България. Онези, които поведоха борбата за национално освобождение и я спечелиха, но завинаги останаха на бойното поле.

Нашият дълг към предците ни не е просто да ги помним и почитаме. Отговорни сме да пазим и отстояваме националния си идеал ежедневно с делата си. Свободата е най-висшата ценност, която ще предадем на поколенията и трябва да я пазим чиста и неопетнена, за да запазим идентичността и гордостта си!

Честит празник!

БОЯН КЕХАЙОВ
Кмет на община Неделино

Skip to content