Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от кмета на община Неделино – Боян Кехайов по повод Националния празник на Република България – 3 март и 146 години от Освобождението

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ОБЩИНА НЕДЕЛИНО,

Отново е 3-ти март –  свещена дата, белязала нашето Освобождение, най-съкровен ден в календара на българската национална история.

Днес, когато честваме 146 години от Освобождението на България, ние отново преоткриваме и преосмисляме свободата като ценност. За нас, българите, тя е белязана с особен знак – на страдание, порив и мъжество. Тя е символ на достойнствата ни като народ и наша отговорност пред бъдещето.

Това е ден за празнуване, ден за преклонение и ден за размисъл. Ден, който ни призовава да бъдем единни. Да бъдем достойни българи! Да помним националните идеали и да пазим историческата си памет. Да предадем на децата си заветите на апостолите, на революционерите и възрожденците!

Да възпитаме у тях гордост и себеуважение от това, че са потомци на героично минало и доблестни граждани на Родината! За да имаме достойно бъдеще! И да пребъде във времето България!

Вечна слава и дълбок поклон към всички безсмъртни  и велики герои, отдали живота си, за да бъдем свободни и щастливи НИЕ и НАШИТЕ деца!

Нека всички се гордеем, че се наричаме българи и да пазим святото име на нашата родина България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

БОЯН КЕХАЙОВ
Кмет на община Неделино

Skip to content