Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Поздравителен адрес от кмета на община Неделино – Боян Кехайов по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми просветни и културни дейци,
Скъпи съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

24-ти май е най-светлият български празник, който ни изпълва с национална гордост, защото  отбелязва  духовното пробуждане на българския народ и вечния му стре-меж  към усъвършенстване, чрез словото , образованието и  науката.

На този ден ние се прекланяме пред славното дело на братята Кирил и Методий и на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската иден-тичност.

Това е денят, в който всеки българин може с гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа.

Уважаеми учители,

В този празничен ден приемете моите най – искрени пожелания за здраве, лични и творчески успехи. Работете с вдъхновение, упоритост и професионализъм в името на българското образование. Вие сте тези, които градите основите на бъдещето за нашите деца!

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Благодарение на Вашия неуморен труд и до ден днешен се съхраняват изконните бъл-гарски традиции и обичаи. Продължавайте да работите с плам, ентусиазъм и любов в името на културния и духовен разцвет.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Skip to content